اخبار

IMEI چیست و چه کاربردی در گوشی های موبایل دارد؟

IMEI چیست

احتمالاً اصطلاح IMEI را شنیده‌اید یا آن را روی پک گوشی‌های اصلی دیده‌اید. ابتدا به آن نگاه کنید، دقیقاً مشخص نیست که به چه معناست یا حتی اصلاً IMEI است یا نه؟ توصیه می‌شود که همیشه آن را یادداشت کنید چون در صورت دزدیده شدن یا از دست رفتن به آن احتیاج پیدا می‌کنید.

IMEI گوشی شما منحصربه‌فرد و فقط مختص گوشی شماست که می‌تواند شامل ساخت، مدل و شماره سریال آن باشد.

IMEI چیست؟

IMEI برگرفته از International Mobile Equipment Identity و به معنای هویت یا شناسه بین‌المللی تجهیزات موبایل می‌باشد، یک شناسهٔ عددی منحصربه‌فرد برای هر گوشی همراه است که آن را از سایر دستگاه‌های مشابه تمییز می‌دهد.یک شمارهٔ استاندارد IMEI رشته‌ای ۱۴ رقمی است با یک رقم ۱۵ اٌم که برای تأیید کل رشته به کار می‌رود همچنین گاهی اوقات رقم ۱۶ اٌمی هم وجود دارد که شامل اطلاعاتی در مورد نرم‌افزار دستگاه است و به نام IMEISV شناخته می‌شود.

از سال ۲۰۰۴ به بعد IMEI به فرمت و قالب خاص AA-BBBBBB-CCCCCC-D در آمد و هم اکنون نیز همین‌گونه استفاده می‌شود. قسمت‌های A و B به عنوان کد تخصیص نوع (TAC) شناخته می‌شوند. این بخش از کد، شرکت سازنده و مدل دستگاه را مشخص می‌کند.به عنوان مثال کد TAC گوشی گوگل پیکسل ۱۶۱۵۰۸-۳۵ درحالی‌که این کد برای آیفون ۶ اس پلاس ۳۳۲۹۰۷-۳۵ است.

شش رقم C نشان دهندهٔ شماره سریال منحصربه‌فرد دستگاه شماست که توسط سازنده گوشی تعریف می‌شود. بخش D یک رقم چک است که مطابق دستورالعمل‌های مشخص دستگاه کد IMEI را تأیید می‌کند. این عدد روی بسته‌بندی‌ها نمایش داده می‌شود تا از ثبت IMEI های نامعتبر و نادرست جلوگیری شود اما در اصل جزء اصلی از کد نمی‌باشد.

IMEI دستگاه خود را چگونه پیدا کنیم؟

برای پیدا کردن کد IMEI گوشی خود راه های مختلفی وجود دارد در اینجا شما را با چند روش آشنا می‌کنیم:

روش اول:

راه‌حل بین‌المللی آن این است که با گوشی خود کد #۰۶#* را شماره‌گیری کنید، کد بر روی صفحه شما نمایش داده می‌شود.

روش دوم:

اگر گوشی اندروید و یا آیفون دارید می‌توانید کد را از قسمت تنظیمات گوشی پیدا کنید.

در گوشی‌های آیفون:

وارد تنظیمات گوشی شوید در قسمت General  روی About ضربه بزنید، کد نمایش داده خواهد شد.

Setting > General > About

در گوشی‌های اندروید:

وارد تنظیمات گوشی شوید گزینه ی “درباره تلفن” را پیدا کنید (این گزینه جزء آخرین گزینه ها در لیست است)، روی آن ضربه زده و سپس گزینه ی “وضعیت” را انتخاب کنید در مرحله بعد روی “اطلاعات IMEI” ضربه بزنید.

Setting > About device > Status > IMEI information

سایر روش ها:

اگر از روش‌های فوق نتوانستید IMEI دستگاه خود را پیدا کنید اصلاً نگران نباشید زیرا راه‌های دیگری نیز وجود دارد:

۱- روی جلد و یا بسته‌بندی گوشی خود نگاه کنید کد به‌صورت برچسب روی آن نوشته‌شده است.

۲- اگر باتری گوشی‌تان قابل جابجایی است اغلب زیر باتری به‌صورت برچسبی چسبانده شده است.

۳- در بسیاری از دستگاه‌ها روی بدنه گوشی (پشت گوشی) درج شده است.

۴- در برخی دستگاه‌ها درون سینی سیم‌کارت درج شده است. آیفون ۶ اس جزو این گروه است.

چرا باید IMEI گوشی خود را بدانیم و از آن مراقبت کنیم؟

هدف اصلی این کد گذاری این است که هر دستگاه با شماره شناسایی منحصربه‌فرد خود شناسایی و شناخته شود در عمل این بسیار شبیه به شماره پلاک هر ماشین در صنعت خودروسازی است. شمارهٔ IMEI از شمارهٔ سیم‌کارت شما کاملاً جداست و نمی‌توان آن را تغییر داد زمانی که شما به یک شبکه وصل می‌شوید برای فعال شدن سرویس هر دو عدد ثبت و ضبط می‌شود. شماره تلفن شما اشتراکتان را مشخص می‌کنند مانند مشترکین ایرانسل، همراه اول، رایتل و … درحالی‌که IMEI فقط شناساگر دستگاه شماست.

اگر دستگاه شما به دلایلی گم و یا دزدیده شود شما می‌توانید به اپراتورتان (شرکت ارائه‌دهندهٔ سرویسی که از آن استفاده می‌کنید) مراجعه کنید آن‌ها می‌توانند با اضافه کردن یک بلوک به شماره IMEI مانع از استفاده گوشی و اتصال آن به شبکه شوند در واقع گوشی و شماره هر دو را مسدود کنند. اما تغییر کد در بسیاری از مناطق غیرقانونی است.

دزدان اغلب تلاش می‌کنند شماره‌های تصادفی را به گوشی‌های سرقت شدهٔ خود اعمال کنند تا آن‌ها قابل استفاده کنند به همین دلیل توصیه می‌کنیم هیچ‌گاه کد IMEI گوشی خود را به اشتراک نگذارید، پست نکنید و یا در دسترس افراد قرار ندهید.

کاربرد IMEI:

کد IMEI یکی از مهم‌ترین و منحصربه‌فرد ترین را ه شناسایی دستگاه شماست. اگر تا به حال از این کد بی‌اطلاع بوده‌اید توصیه می‌کنیم حتماً کد گوشی خود را پیدا کرده و در جایی امن نگه دارید یا به‌صورت رمز در جایی ثبت کنید.

اگر گوشی شما گم و یا دزدیده شود شما با استفاده از این کد و برنامه‌هایی که در اندروید و IOS وجود دارد می‌توانید گوشی خود را ردیابی کنید. شما همچنین می‌توانید از راه دور به شرکت سازنده آن اجازه دهید که گوشی‌تان را به تنظیمات اولیه (تنظیمات کارخانه) برگرداند. شاید این استفاده‌ها را قابل قبول ندانید اما مطمئن باشید در موارد زیادی به شما کمک می‌کند که باعث می‌شود آن را نگه داشته و حفظ کنید.

آیا شمارهٔ IMEI گوشی خود را می‌دانید؟ مهم‌تر اینکه آیا آن را ثبت و یا حفظ کرده‌اید؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *